Enkel vegomoussaka

25
9
Enkel vegomoussaka

Kvällens middag består av en moussaka med potatis, aubergine och fetaost. Den är inte bara smakrik och mättande utan sprider även en fantastisk väldoft i köket under tillagning. Servera slutligen med en matig sallad på bland annat bönor och färsk oregano. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2019

Enkel vegomoussaka

Ingredienser

4 portioner

Moussaka

800 g potatisgratäng
1 rödlök
1 aubergine (à ca 225 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka oregano
1 förp pastasås chili (à 390 g)
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost

Sallad

1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 gurka
1 romansallad
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Anders

2022-05-09

Precis som niskriver smarrigt och enkelt

Josefhina

2022-01-18

Gott och enkelt!

Anna

2021-02-23

Enkelt och jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2962 KJ / 700 kCal
Fett 38 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 55 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden