Svampcannelloni

8
3
Svampcannelloni

Det här receptet på svampcannelloni är hänförande gott och enkelt att laga. Passar både som ensamrätt och på buffébordet. Häll tomatsås över lasagnerullarna och strö parmesanost över och rucola runt på fatet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Svampcannelloni

Ingredienser

24 små bitar
250 g fryst bladspenat
250 g färsk svamp t ex champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller mjölkfritt margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor
2 1/2 dl Kelda sås
parmesan till garnering
rucolasallad till garnering

Tomatsås

1/2 gul lök
1 msk olja
2 1/2 dl passerade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning

För alla

Innehåller gluten mjölk och ägg.
Ändra till mjölkfritt: uteslut smör och stek i stället i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut ostsåsen och osten. Tomatsåsen innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontroller för säkerhets skull innehållet om fond används. Gratinera cannellonin i olika formar med respektive sås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sonja

2005-06-07

Ett tips: Gillar du det här receptet, prova även pasta rullar med färskost och skinka.

Jennie

2004-10-12

Håller med, blir lite annorlunda och så otroligt gott.

Hanna

2003-08-20

Mycket spännande och intressant rätt. Man förundras vid första tuggan. Lätt att fixa till och lätt att äta. Måste provsmakas.