Svampcannelloni | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svampcannelloni

Det här receptet på svampcannelloni är hänförande gott och enkelt att laga. Passar både som ensamrätt och på buffébordet. Häll tomatsås över lasagnerullarna och strö parmesanost över och rucola runt på fatet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten och pressa ut vattnet.
  3. Skiva svampen. Skala och hacka vitlöken.
  4. Fräs spenat, svamp och vitlök i smör någon minut. Salta och peppra.
  5. Lägg fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och skär dem i 3 delar (för 24 små bitar). Lägg/ställ dem i en smord ugnssäker form.
  6. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Häll på passerade tomater och smula i buljongtärningen. Låt såsen koka någon minut.
  7. Häll tomatsåsen över hälften av lasagnerullarna och ostsåsen över resten.
  8. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Strö parmesanost över och rucola runt fatet.

För alla

Innehåller gluten mjölk och ägg.
Ändra till mjölkfritt: uteslut smör och stek i stället i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut ostsåsen och osten. Tomatsåsen innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontroller för säkerhets skull innehållet om fond används. Gratinera cannellonin i olika formar med respektive sås.

Ingredienser

Portioner: 24 små bitar
  • 250 g fryst bladspenat
  • 250 g färsk svamp t ex champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 färska lasagneplattor
  • 2 1/2 dl Kelda sås
  • parmesanost till garnering
  • ruccolasallad till garnering
Tomatsås
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl passerade tomater
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan