Moussaka med potatis och feta

7
2
Moussaka med potatis och feta

Stekt aubergine är basen för moussaka men sedan är det gott att variera den här mäktiga grekiska gratängen. Här får auberginen sällskap med potatis, purjo och zucchini och en gratängsås med feta och yoghurt. Blir något över av moussakan så är den perfekt att ha med i matlådan. Den blir bara ännu godare dagen efter.

Skriv ut
Moussaka med potatis och feta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
500 g
potatis
1/2
purjolök
1/2
zucchini
1 dl
olivolja
2
förp krossade tomater (à 390 g)
2 msk
tomatpuré
2 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 tsk
salt
1 krm
peppar
2
aubergine (à 300 g)

Yoghurtblandning

150 g
fetaost
2 dl
matlagningsyoghurt
3
ägg
1 krm
peppar

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri yoghurt.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Susanne

9/9/2020

Veckans godaste middag - hela familjen älskade det! Vi skippade dressingen men strödde lite riven ost mellan lagren och smulad fetaost på toppen. Enkel sallad till funkar perfekt. Blev en matig moussaka, generösa portioner och rester över till matlådorna.

Anna-karin

10/22/2019

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2549 KJ / 609 kCal
Fett 39 g
Salt 3.09 g
Kolhydrater 39 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept