Moussaka med potatis och feta

Stekt aubergine är basen för moussaka men sedan är det gott att variera den här mäktiga grekiska gratängen. Här får auberginen sällskap med potatis, purjo och zucchini och en gratängsås med feta och yoghurt. Blir något över av moussakan så är den perfekt att ha med i matlådan. Den blir bara ännu godare dagen efter.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g potatis
1/2 purjolök
1/2 zucchini
1 dl olivolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 aubergine (à 300 g)
Yoghurtblandning
150 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
3 ägg
1 krm peppar
Gör så här
00:05:00
00:02:00
00:45:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2549 KJ / 609 kCal
Fett39 g
Salt3.09 g
Kolhydrater39 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det behövs mer Fetaost än vad receptet säger. Behöver längre tid i ugnen också
Per
2025-01-23Tog en evighet att göra och smakade inte särskilt gott.
Emma
2024-12-09Super gott
Madeleine
2021-11-11