Moussaka med potatis och feta
Stekt aubergine är basen för moussaka men sedan är det gott att variera den här mäktiga grekiska gratängen. Här får auberginen sällskap med potatis, purjo och zucchini och en gratängsås med feta och yoghurt. Blir något över av moussakan så är den perfekt att ha med i matlådan. Den blir bara ännu godare dagen efter.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g potatis
1/2 purjolök
1/2 zucchini
1 dl olivolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 aubergine (à 300 g)
Yoghurtblandning
150 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
3 ägg
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2549 KJ / 609 kCal
Fett39 g
Salt3.09 g
Kolhydrater39 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott
Madeleine
2021-11-11Veckans godaste middag - hela familjen älskade det! Vi skippade dressingen men strödde lite riven ost mellan lagren och smulad fetaost på toppen. Enkel sallad till funkar perfekt. Blev en matig moussaka, generösa portioner och rester över till matlådorna.
Susanne
2020-09-09Supergott
Anna-karin
2019-10-22