Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

”Beef yakiniku”

Beef yakiniku är ett välsmakande asieninspirerat recept där ingredienser som sambal oelek, riven ingefära och soja står för smakerna. Köttet bryns i en het panna innan det blandas med såsen. Till servering finns nudlar, krispiga grönsaker och syrliga limeklyftor där till sist hackad gräslök strösslas över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
  2. Grönsaker: Ansa och strimla pak choi och skiva rädisor. Skölj limen och riv det yttersta av skalet. Dela limen och pressa saften ur halva. Blanda skal och saft med grönsakerna och oljan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär den andra halvan av limen i klyftor.
  4. Kött: Bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
  5. Tillbehör: Hacka gräslöken fint. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera köttet med nudlar, grönsaker och limeklyftor. Strö över gräslöken.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk sambal oelek
Grönsaker
  • 250 g pak choi
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Kött
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olja
Tillbehör
  • 1/2 kruka gräslök
  • 4 port äggnudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2338 kJ / 560 kCal