Béchamelsås

63
4
Béchamelsås

Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Béchamelsås

Ingredienser

ca 5 dl
5 dl
mjölk (3%)
50 g
smör
3 msk
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
svart- eller vitpeppar

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Jonas

12/28/2020

Jag gjorde en bechamelsås och kollade recept efteråt lite på kul, Smälte smöret och i med mjöl, hade nog nästan en deciliter så lite mer än här, När det fräst i så hade jag i mjölk, gissar på ca 4 dl kanske något mer men såsen blev rätt tjock vilket jag tycker är fint. Hade även i salt, vitpeppar och lite muskot samt avslutade med några stänk tabasco, blev kanon. Varför värma mjölken separat kan jag inte svara på men jag gjorde inte det. Sen pressade jag även i en vitlök solo men det var för att frugan missad vitlök i köttfärsen så lite special.

Madeleine

12/28/2020

Varför ska det vara varm mjölk enligt detta recept?

Lukas

11/28/2020

Tillsätt riven muskotnöt för en extra god lasagne!

Näringsvärde per portion

Energi 643 KJ / 154 kCal
Fett 11 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 9 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept