Béchamelsås

Betyg 4.1 av 5.
226 personer har röstat
21
Béchamelsås

Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Béchamelsås

Ingredienser

ca 5 dl
5 dl  mjölk (3%)
50 g  smör
3 msk  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 krm  svart- eller vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
226 personer har röstat

Kommentarer

Varför skall man värma mjölken? Går lika bra med kall mjölk?

Lars-olof

2024-08-27

Hade önskat att man gjorde en till rad där man skriver, smält smör o rör i mjöl O en där man värmer mjölken Blev väldigt förvirrande när man aldrig gjort det förut. Men det blev gott Går att ha i vilken grädde / mjölk man vill

Angelika

2024-07-21

Hej Angelika! Vad roligt att du tyckte att den blev god! Jag förstår att det var knepigt att följa receptet. Jag har försökt förtydliga texten nu och hoppas att den blir lättare att följa nu. Tack för feedback! Vänliga hälningar Tove

Redaktionen

2024-07-22

Använder den som grundrecept. Lägger till ingredienser och kryddar som jag känner för och passar till den mat jag tänkt göra, som tex en ostig sås till lasagne.

Jessica

2024-05-07

Näringsvärde per portion

Energi643 KJ / 154 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Mornaysås
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapssås
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarbär med dulce de leche
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord vaniljsås
Betyg 3.6 av 5.
124 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tekakor
Betyg 4.9 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga