UNDER 15 MIN | Enkel

Béchamelsås

Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop.
  2. Vispa ner den varma mjölken, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 5 dl mjölk (3%)
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 643 kJ / 154 kCal