Béchamelsås
Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 5 dl
5 dl mjölk (3%)
50 g smör
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi643 KJ / 154 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer
Varför skall man värma mjölken? Går lika bra med kall mjölk?
Lars-olof
2024-08-27Hade önskat att man gjorde en till rad där man skriver, smält smör o rör i mjöl O en där man värmer mjölken Blev väldigt förvirrande när man aldrig gjort det förut. Men det blev gott Går att ha i vilken grädde / mjölk man vill
Angelika
2024-07-21Hej Angelika! Vad roligt att du tyckte att den blev god! Jag förstår att det var knepigt att följa receptet. Jag har försökt förtydliga texten nu och hoppas att den blir lättare att följa nu. Tack för feedback! Vänliga hälningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Använder den som grundrecept. Lägger till ingredienser och kryddar som jag känner för och passar till den mat jag tänkt göra, som tex en ostig sås till lasagne.
Jessica
2024-05-07