Béchamelsås

Betyg 4.1 av 5.
236 personer har röstat
22
Béchamelsås

Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Béchamelsås

Ingredienser

ca 5 dl
5 dl mjölk (3%)
50 g smör
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
236 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort Bechamel fel i 45 år tydligen. Hädanefter kommer jag värma mjölken, så mycket bättre och snabbare det blev !

Anita

2024-11-02

Varför skall man värma mjölken? Går lika bra med kall mjölk?

Lars-olof

2024-08-27

Hade önskat att man gjorde en till rad där man skriver, smält smör o rör i mjöl O en där man värmer mjölken Blev väldigt förvirrande när man aldrig gjort det förut. Men det blev gott Går att ha i vilken grädde / mjölk man vill

Angelika

2024-07-21

Hej Angelika! Vad roligt att du tyckte att den blev god! Jag förstår att det var knepigt att följa receptet. Jag har försökt förtydliga texten nu och hoppas att den blir lättare att följa nu. Tack för feedback! Vänliga hälningar Tove

Redaktionen

2024-07-22

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi643 KJ / 154 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Mornaysås
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapssås
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarbär med dulce de leche
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lutfisk med senapssås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Scones
Betyg 4.2 av 5.
5069 personer har röstat
Under 30 min att tillaga