Mornaysås

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Mornaysås

Mornaysås kallas den vita sås som används i rätter som moussaka, men som även passar bra i andra gratängrätter. Såsen påminner om bechamel men görs med äggulor och riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Mornaysås

Ingredienser

6 portioner
75 g  smör
1 dl  vetemjöl
1 l  mjölk
100 g  riven gruyère eller parmesanost
3   äggulor
1 tsk  salt
2 krm  riven muskotnöt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jag äter LCHF kost och använder inte spannmål så jag tog lite kokosmjöl, hälsokostens, som är utvunnet från färsk kokosnöt och inte den som finns i handeln (som har en xtremt hög halt av kolhydrater) och det funkade finfint! 👌💖😋😋 👍☀️😊 Paola

Paola

2023-09-26

Testa liknande recept

Canelones
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussaka med potatis
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesancrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cappelletti in brodo
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gös à la Mornay
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stuvade makaroner
Betyg 3.9 av 5.
1224 personer har röstat
Under 45 min att tillaga