Mornaysås

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Mornaysås

Mornaysås kallas den vita sås som används i rätter som moussaka, men som även passar bra i andra gratängrätter. Såsen påminner om bechamel men görs med äggulor och riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Mornaysås

Ingredienser

6 portioner
75 g  smör
1 dl  vetemjöl
1 l  mjölk
100 g  riven gruyère eller parmesanost
3   äggulor
1 tsk  salt
2 krm  riven muskotnöt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Canelones
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussaka med potatis
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesancrème
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgratäng med parmesan och gruyère
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatismos grundrecept
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan
Betyg 3.3 av 5.
538 personer har röstat
Över 60 min att tillaga