Mornaysås

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Mornaysås

Mornaysås kallas den vita sås som används i rätter som moussaka, men som även passar bra i andra gratängrätter. Såsen påminner om bechamel men görs med äggulor och riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Mornaysås

Ingredienser

6 portioner
75 g smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
100 g riven gruyère eller parmesanost
3 äggulor
1 tsk salt
2 krm riven muskotnöt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jag äter LCHF kost och använder inte spannmål så jag tog lite kokosmjöl, hälsokostens, som är utvunnet från färsk kokosnöt och inte den som finns i handeln (som har en xtremt hög halt av kolhydrater) och det funkade finfint! 👌💖😋😋 👍☀️😊 Paola

Paola

2023-09-26

Testa liknande recept

Moussaka med potatis
Betyg 4.4 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Canelones
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgratäng med parmesan och gruyère
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesancrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Galette med jordärtskocka och ricotta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cappelletti in brodo
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga