Blomkål med bechamelsås

40
0
Blomkål med bechamelsås

I många medelhavsländer inleder man gärna måltiden med bara grönsaker. Testa att gratinera blomkål med bechamelsås och parmesan – receptet kommer från världskocken Ferran Adrià.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Blomkål med bechamelsås

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Bechamelsås

3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 schalottenlök
1 kryddnejlika
1 litet lagerblad
1/2 krm malen muskot
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl riven parmesan

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med t ex Solhavre, uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer