Blomkål med bechamelsås

Betyg 2.5 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Blomkål med bechamelsås

I många medelhavsländer inleder man gärna måltiden med bara grönsaker. Testa att gratinera blomkål med bechamelsås och parmesan – receptet kommer från världskocken Ferran Adrià.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Blomkål med bechamelsås

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Bechamelsås

3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 schalottenlök
1 kryddnejlika
1 litet lagerblad
1/2 krm malen muskot
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl riven parmesan

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.42 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blomkålsgratäng med frasigt bröd
Betyg 3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kassler- och blomkålsgratäng
Betyg 3.5 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaffedrink från Karibien
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Blomkålsdipp
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad