Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås

Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås är våfflor som du aldrig smakat dom förut! Vackert röda och matigt goda serverar du helst våfflorna nygräddade.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), 1/2-1 min. Låt matfettet svalna.
  2. Blanda mjölken med mjöl, bakpulver och salt. Vispa i matfettet.
  3. Skala och finriv rödbetorna. Blanda ner rivet i smeten. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn. Servera våfflorna så nygräddade som möjligt.
  4. Blanda gräddfil och majonnäs. Smaka av med pepparrot, citron, salt och peppar. Klipp i kryddkrasse. Servera såsen till de nygräddade rödbetshjärtanen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 färska rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 250 g)
Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1/2 ask kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?