Kycklinglasagne med béchamelsås
Lasagne gör nästan alltid succé. Den här gör du på kycklingfärs, zucchini och paprika. Med hemmagjord béchamelsås blir den festligt god. Örtkryddorna timjan och rosmarin sprider väldoft i hela köket när den blir färdig i ugnen. Servera med bellaverde-broccoli med lång stjälk.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda eller gula paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Sås
6 msk smör eller margarin (6 msk motsvarar 90 g)
6 msk vetemjöl
1 l mjölk
10 st lasagneplattor
2 dl riven parmesan
Till servering
bellaverde eller broccoli
För alla
Fri från ägg om äggfria lasagneplattor väljs.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och glutenfri mjölmix till såsen. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3938 KJ / 941 kCal
Fett46.3 g
Kolhydrater72.2 g
Protein55.1 g
Kommentarer
Mycket god
Gun
2022-04-09Riktigt gott. Tog bort zucchini, tillsatte ist 2 rivna morötter, 1 spansk peppar & en finhackad palsternacka för jag hade lite som låg o skruttade i kylen. Riktigt gott & räcker till många matlådor
Ulrica
2021-08-18Jättegod! Tog grillad paprika istället, mums!
Madeleine
2021-04-24