Béchamelsås

Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi643 KJ / 154 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer
27 stEtt bra recept till lasagnen. Jag bytte vetemjölet mot idealmjöl istället. Jag följde inte heller riktigt tillagningsordningen. Jag brynte smöret först, sen slog jag över mjölken och kryddade. Jag gjorde receptet på 1,5L mjölk, och tog 13g salt och en ”dutt” svartpeppar. Blev perfekt till min form med baconlasagne!
Jessica
Kanonbra!!!
Mauritz
👍🏻
Eugénia
Låter bra med varm mjölk.
Judith
Toppen att värma mjölken (i micron), så snabbt och smidigt det går sen! Och gott såklart 😋
Caroline
Jag har gjort Bechamel fel i 45 år tydligen. Hädanefter kommer jag värma mjölken, så mycket bättre och snabbare det blev !
Anita
Varför skall man värma mjölken? Går lika bra med kall mjölk?
Lars-olof
Hade önskat att man gjorde en till rad där man skriver, smält smör o rör i mjöl O en där man värmer mjölken Blev väldigt förvirrande när man aldrig gjort det förut. Men det blev gott Går att ha i vilken grädde / mjölk man vill
Angelika
Hej Angelika! Vad roligt att du tyckte att den blev god! Jag förstår att det var knepigt att följa receptet. Jag har försökt förtydliga texten nu och hoppas att den blir lättare att följa nu. Tack för feedback! Vänliga hälningar Tove
ICA-köket
Använder den som grundrecept. Lägger till ingredienser och kryddar som jag känner för och passar till den mat jag tänkt göra, som tex en ostig sås till lasagne.
Jessica
Testa ha i 75-100g smör och bryn det innan man tillsätter mjölet.
Jonas