Béchamelsås

Ett grundrecept på béchamelsås som görs på smör, mjölk och mjöl. Béchamel är en vit grundsås som är användbar till mycket, som till exempel gratäng, lasagne, moussaka och stuvade makaroner.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ingredienser
ca 5 dl
5 dl mjölk (3%)
50 g smör
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi643 KJ / 154 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer
Toppen att värma mjölken (i micron), så snabbt och smidigt det går sen! Och gott såklart 😋
Caroline
2024-12-27Jag har gjort Bechamel fel i 45 år tydligen. Hädanefter kommer jag värma mjölken, så mycket bättre och snabbare det blev !
Anita
2024-11-02Varför skall man värma mjölken? Går lika bra med kall mjölk?
Lars-olof
2024-08-27