BBQ-spett med rostad potatis och grönsaksmajonnäs

4
3
BBQ-spett med rostad potatis och grönsaksmajonnäs

Här får härligt rökiga BBQ-spett sällskap på tallriken av perfekt ugnsrostad potatis. Istället för att anta den traditionella klyftformen skivas potatisen tunt för att uppnå den optimala krispigheten. Servera tillsammans med ärtskott och en frisk grönsaksmajjo.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

BBQ-spett med rostad potatis och grönsaksmajonnäs

Ingredienser

2 portioner
2
bakpotatisar
2 tsk
olja
-
salt och peppar
415 g
BBQ pork skewer (marinerade grillspett gärna fläsk)

Grönsaksmajonnäs

1
röd paprika
150 g
majskorn
1/2 dl
majonnäs
1/2 tsk
sambal oelek
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från guten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta majsen i en stekpanna innan den blandas med majonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Redaktionen

4/20/2017

Hejsan! Det är en ICA produkt, färdiga "rätt enkelt" spett. Annars fungerar det med vilka spett som helst och en bbq sås. Lycka till! Hälsningar Michelle

Anna

4/16/2017

*heller, ska det vara

Anna

4/16/2017

Var hittar man bbq pork skewer? "Min" Ica-butik visste inte vad det var och jag hittade inget när jag googlade ordet Helle, förutom länkar till restauranger.

Näringsvärde per portion

Energi 4262 KJ / 1023 kCal
Fett 61 g
Salt 3.11 g
Kolhydrater 71.5 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept