BBQ-spett med rostad potatis och grönsaksmajonnäs
Här får härligt rökiga BBQ-spett sällskap på tallriken av perfekt ugnsrostad potatis. Istället för att anta den traditionella klyftformen skivas potatisen tunt för att uppnå den optimala krispigheten. Servera tillsammans med ärtskott och en frisk grönsaksmajjo.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
2 portioner
2 bakpotatisar
2 tsk olja
salt
peppar
415 g BBQ pork skewer (marinerade grillspett gärna fläsk)
Grönsaksmajonnäs
1 röd paprika
150 g majskorn
1/2 dl majonnäs
1/2 tsk sambal oelek
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4262 KJ / 1023 kCal
Fett61 g
Salt3.11 g
Kolhydrater71.5 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hejsan! Det är en ICA produkt, färdiga "rätt enkelt" spett. Annars fungerar det med vilka spett som helst och en bbq sås. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-20*heller, ska det vara
Anna
2017-04-16Var hittar man bbq pork skewer? "Min" Ica-butik visste inte vad det var och jag hittade inget när jag googlade ordet Helle, förutom länkar till restauranger.
Anna
2017-04-16