Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Pork rib steak med coleslaw och rostad potatis

En underbart god barbequerätt inspirerad av den amerikanska södern. De möra och saftiga pork ribsen får puttra i en rökig BBQ-sås och serveras med ugnsrostad potatis och gyllengula majskolvar. Till detta bjuds det på en klassisk coleslaw kryddad med färsk persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad potatis: Dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis och majs med oljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen på den förvärmda plåten ca 20 minuter.
  3. Skär köttet i skivor och värm i spadet ca 10 minuter. Häll av spadet och tillsätt den medföljande såsen.
  4. Coleslaw: Blanda råkostsallad, vinäger och majonnäs. Hacka persiljan och rör ner den.
  5. Servera kött, majs och potatis med coleslaw.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 2
Rostad potatis
  • 450 g potatis
  • 200 g majskolv i bitar
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 port pork rib steak eller pork belly (gärna smokey BBQ)
Coleslaw
  • 1/2 påse råkostsallad (à 275 g)
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3076 kJ / 727 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept