Pork rib steak med coleslaw och rostad potatis
En underbart god barbequerätt inspirerad av den amerikanska södern. De möra och saftiga pork ribsen får puttra i en rökig BBQ-sås och serveras med ugnsrostad potatis och gyllengula majskolvar. Till detta bjuds det på en klassisk coleslaw kryddad med färsk persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
2 portioner
Rostad potatis
450 g potatis
200 g majskolv i bitar
1 tsk olja
salt
peppar
2 port pork rib steak eller pork belly (gärna smokey BBQ)
Coleslaw
1/2 påse råkostsallad (à 275 g)
1 tsk vinäger
1/2 dl majonnäs
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3076 KJ / 727 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater113 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick receptet i BIstrokassen. Färdigköpt pork belly rekommenderas inte! Det var mest fett på köttet och vi fick slänga större delen av köttbiten. Tillbehören blev dock goda. Bytte ut lite av majonäsen mot creme fraîche.
Sara
2017-12-01Fanns inte råvaror i butiken vilket var en besvikelse.
Mikael
2017-11-11Hej! Det var tråkigt att höra. Prata gärna med din handlare att ta hem varorna. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-13Hej Ullar-Carin och Margareta! I juli blev det en namnändring på produkten, så det är samma produkt som det var tänkt till receptet. Däremot verkar ett tryckfel inträffat på det tryckta receptet. Vi ber om ursäkt för det och tar till oss era synpunkter och har det i åtanken i vårt fortsatta arbete. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-18