Texas chili med tortillachips

38
0
Texas chili med tortillachips

En mustig och snabblagad pulled pork med en twist av kakao. Kidneybönorna gör grytan matigare, nyttigare och ger dessutom ett fint tuggmotstånd. Servera denna populära texmexrättt med krispig strimlad sallad, tärnad gurka, en svalkande gräddfilssås och crunchy nachochips. Yummy!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Texas chili med tortillachips

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Chili

550 g
pulled pork
400 g
finkrossade tomater
1 tsk
hackad röd chili
1 tsk
kakao
1 msk
oregano
1/2 dl
tomatpuré
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)

Tillbehör

1/2
isbergssallad
1
gurka
2 dl
gräddfil
200 g
tortillachips med ostsmak

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pulled pork. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Använd tortillachips utan laktos (t ex naturella).
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd tortillachips utan mjölkprotein (t ex naturella).

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med spiskummin och vitlök för lite mer vuxensmak.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3473 KJ / 824 kCal
Fett 26 g
Salt 4.05 g
Kolhydrater 105.1 g
Protein 36.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept