BBQ-rökt hel kyckling

5
1
BBQ-rökt hel kyckling

BBQ passar den som gärna hänger vid grillen några timmar. Det gäller att fylla på med briketter efter hand och hålla en jämn låg temperatur under locket. Kycklingen får härlig röksmak och blir gott sötkrispig av lönnsirapen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

BBQ-rökt hel kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 citron
1 hel stor kyckling
1 dl lönnsirap
1 1/2 tsk chiliflakes
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grilla/rök inte förrän briketterna fått en grå yta. Använd en aluminiumform så att inte lönnsirapen rinner ner på briketterna och tar eld.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Stefan

2018-05-20

Hur länge ska man grilla/röka? Står ingen tid på Det?

Redaktionen ICAse

2018-05-23

Hej Stefan! Ledsen att den siffran hade försvunnit. Men ca 4 timmar ska vara lagom. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3486 KJ / 834 kCal
Fett 49 g
Salt 91 g
Kolhydrater 31 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden