BBQ-rökt hel kyckling

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1
BBQ-rökt hel kyckling

BBQ passar den som gärna hänger vid grillen några timmar. Det gäller att fylla på med briketter efter hand och hålla en jämn låg temperatur under locket. Kycklingen får härlig röksmak och blir gott sötkrispig av lönnsirapen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

BBQ-rökt hel kyckling

Ingredienser

4 portioner
1   citron
1   hel stor kyckling
1 dl  lönnsirap
1 1/2 tsk  chiliflakes
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grilla/rök inte förrän briketterna fått en grå yta. Använd en aluminiumform så att inte lönnsirapen rinner ner på briketterna och tar eld.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Hur länge ska man grilla/röka? Står ingen tid på Det?

Stefan

2018-05-20

Hej Stefan! Ledsen att den siffran hade försvunnit. Men ca 4 timmar ska vara lagom. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-05-23

Näringsvärde per portion

Energi3486 KJ / 834 kCal
Fett49 g
Salt0.91 g
Kolhydrater31 g
Protein68 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rökt kyckling
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt lax med chili
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt vitlök
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enrisrökta lammkotletter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga