BBQ-rökt hel kyckling
BBQ passar den som gärna hänger vid grillen några timmar. Det gäller att fylla på med briketter efter hand och hålla en jämn låg temperatur under locket. Kycklingen får härlig röksmak och blir gott sötkrispig av lönnsirapen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 citron
1 hel stor kyckling
1 dl lönnsirap
1 1/2 tsk chiliflakes
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3486 KJ / 834 kCal
Fett49 g
Salt0.91 g
Kolhydrater31 g
Protein68 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur länge ska man grilla/röka? Står ingen tid på Det?
Stefan
2018-05-20Hej Stefan! Ledsen att den siffran hade försvunnit. Men ca 4 timmar ska vara lagom. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-05-23