Enrisrökta lammkotletter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Enrisrökta lammkotletter

Med en bit hönsnät och enris får du snabbt en fin röksmak på köttet. Låter pyssligt, men det är enkelt att vika ihop paketet. Servera lammkotletterna på enriset, tjusigt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta lammkotletterna och grilla dem klara.
  2. Lägg enriset på hönsnätet och kotletterna på riset. Vik ihop nätet så att allt hålls på plats. Sätt fyr på enriset. Det ska bara pyra och ryka – inte flamma stolt.
  3. Ta bort hönsnätet efter ett par minuter och servera köttet på enriset.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 lammkotletter
  • salt
  • några kvistar färskt enris
  • 1/2 m hönsnät
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 949 kJ / 226 kCal