Chipotleglacerad kotlett med majs- och tomatsallad
Härligt salta kotletter, glacerade med den heta chipotlen – ja tack! Avnjut den tillsammans med en fräsch sallad och kokt potatis, och låt smaklökarna jubla. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
peppar
Sallad
3 - 4 tomater
1 förp majskorn (à 340 g)
1 rödlök
4 tsk dijonsenap
2 tsk honung
4 msk olivolja
2 msk vatten
1 förp färsk koriander (à 20 g)
Kotletter
4 benfria kotletter
1/2 msk olja
1 msk chipotlepaste
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 586 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen gott och ganska enkelt (men det blev väldigt mycket sallad över). Hade lite problem att hitta Chipotlepasta men det fanns på ”Taco-hyllan).
Kenneth
2020-09-22Mycket goda smaker, Fina kotletter med rejäl fettkappa. Chipotlepastan var en nyhet för oss. Ska köpa mer av den, passar tydligen till mycket.
Sten
2020-07-30Hej Sten! Kul att det smakade! Här kan du hitta fler recept med chipotlepaste https://www.ica.se/recept/#:search=chipotlepaste. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-30