Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chipotleglacerad kotlett med majs- och tomatsallad

Härligt salta kotletter, glacerade med den heta chipotlen – ja tack! Avnjut den tillsammans med en fräsch sallad och kokt potatis, och låt smaklökarna jubla. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen.
  2. Sallad: Skär tomaterna i bitar. Låt majsen rinna av i en sil.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Rör ihop senapen, honungen, olivoljan och vattnet. Blanda dressingen med tomater, majs och lök. Grovhacka och blanda i koriandern.
  5. Kotletter: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna och pensla på chipotlepastan, krydda med salt.
  6. Blanda potatisen med tomatsalladen och krydda med salt och peppar.
  7. Servera kotletterna till salladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sommarpotatis
Sallad
  • 4 tomater
  • 340 g majskorn
  • 1 rödlök
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 förp färsk koriander (à 30 g)
Kotletter
  • 4 benfria kotletter
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk chipotlepaste
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2454 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer