Bbq-karré med rostad majsdipp
Dipp gjord på rostad majs blandad med crème fraiche och sambal oelek, vilket trevligt tillbehör till saftiga fläskkotlett- eller karréskivor! Till det ugnsrostad potatis som gillas av de flesta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2024
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Dipp
1 förp majskorn (à 150 g)
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk sambal oelek
Kotlett/karré
4 skivor benfri fläskkotlett eller -karré (à ca 150 g)
2 tsk olja
1 förp glaze (gärna allround, à 60 ml)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2268 KJ / 541 kCal
Fett25 g
Salt1.5 g
Kolhydrater40 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi vuxna älskade det men mina barn tyckte såsen var för stark.
Celina
2024-10-05Det var gott
Gun
2024-10-03Stod ingenstans vad jag skulle göra med vitlöken...🤔
Madelene
2024-10-02Hej Madelene! Den ska pressa i dippen. Nu är receptet uppdaterat. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-03