Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

BBQ-klubbor med ris

BBQ-klubbor med ris är ett snabblagat kycklingrecept med barbeque-känsla. De saftiga kycklingklubborna steks i ugn, vilket ger dig tid över att svänga ihop den goda såsen av vitlök, ingefära, tomat, socker, vinäger och soja. Servera kycklingen och såsen tillsammans med nykokt ris och grönsaksstavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och krydda dem med salt och peppar. Stek dem mitt i ugnen först ca 20 minuter.
  3. Pressa vitlöken i en kastrull. Skala och riv ingefäran. Fräs vitlök och ingefära i oljan tillsammans med tomatpurén.
  4. Tillsätt socker, tomatkross, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Smaka av såsen med salt och peppar. Pensla kycklingen med lite av såsen och stek ytterligare ca 5 minuter.
  7. Skala morötterna, skär dem och gurkan i stavar.
  8. Servera kycklingen tillsammans med sås, ris och grönsaksstavar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk strösocker
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk soja
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 morötter
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2545 kJ / 607 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept