BBQ-klubbor med ris
BBQ-klubbor med ris är ett snabblagat kycklingrecept med barbeque-känsla. De saftiga kycklingklubborna steks i ugn, vilket ger dig tid över att svänga ihop den goda såsen av vitlök, ingefära, tomat, socker, vinäger och soja. Servera kycklingen och såsen tillsammans med nykokt ris och grönsaksstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk tomatpuré
3 msk strösocker
500 g krossade tomater
3 msk vitvinsvinäger
1 msk soja
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
2 morötter
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2614 KJ / 624 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker inte heller om när det är kycklingklubbor, det är ju inget kött på dom, har påpekat det flera ggr till ica matkasse, att jag gärna ser mindre av kycklingklubbor.
Erica
2014-10-16Hejsan! Tack för era värdefulla synpunkter! Vi tar dem vidare till våra kockar.
Redaktionen
2014-10-10Instämmer med de tidigare kommentarerna gällande kycklingklubbor. Färre sådana i familjekassen tack!
Eva
2014-10-10