BBQ Chicken
Ett recept på hemmagjord barbequesås med en lätt rökig smak och ett uns hetta, ger garanterat kycklinglåren mycket smak. Salladen till är en krispig och krämig Waldorfsallad gjord på riven rotselleri, äpple, smetana och gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
BBQ-sås
2 vitlöksklyftor
2 dl ketchup
2 msk strösocker
1 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 msk riven, färsk ingefära
1 krm cayennepeppar
8 kycklinglår med ben
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
Waldorfsallad
ca 200 g rotselleri
1 grönt äpple
1 dl smetana
1 tsk senap, gärna dijonsenap
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2696 KJ / 645 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater75.4 g
Protein31.4 g
Kommentarer
Jag tittade också på ett engelskt recept så jag la till en halv dl äppelcidervinäger, 1msk worchester och en halv dl brunt socker. Väldigt gott
Maria
2023-07-10Mycket gott! Använda kycklingfiléer (4st) som jag förstekte innan för färgen. Var försiktig med sockret, tyckte det blev lite sött och ändå använde jag ketchup med mindre socker.
Björn
2014-02-01