Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

BBQ Chicken

Ett recept på hemmagjord barbequesås med en lätt rökig smak och ett uns hetta, ger garanterat kycklinglåren mycket smak. Salladen till är en krispig och krämig Waldorfsallad gjord på riven rotselleri, äpple, smetana och gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka sakta ca 15 minuter. Smaka av med salt.
  3. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen, stek först ca 15 minuter. Pensla kycklingen med BBQ-såsen och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Waldorfsallad: Skala och riv rotsellerin och äpplet. Blanda det med smetana och senap. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner.
  6. Servera kycklingen med ris och waldorfsallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
BBQ-sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk senap, gärna dijonsenap
  • 1/2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • 8 kycklinglår med ben
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
Waldorfsallad
  • ca 200 g rotselleri
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl smetana
  • 1 tsk senap, gärna dijonsenap
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2696 kJ / 645 kCal