Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.

Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1/2 dl pinjenötter
2 krukor basilika
skal från 1/2 citron
1 1/2 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 krm salt

Sallad

1/2 l jordgubbar
250 g tomatmix shaker
125 g mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi956 KJ / 228 kCal
Fett17 g
Salt0.66 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingpasta med tomat och gräslök
    Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinifritters med fetaost
    Betyg 4.7 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad