Basilikakyckling med rostad vitlöksås
Ett höjdarrecept som fungerar perfekt till vardags! De ugnsstekta kycklingfiléerna får utsökt smak av superb marinad. Avnjuts tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och smakrik vitlökssås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor (till vitlökssåsen)
65 g babyspenat
Basilikamarinad
1/2 citron
1 rödlök
1/2 kruka basilika
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Rostad vitlökssås
rostade vitlöksklyftor
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett19 g
Salt2.56 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste rätten!
Anna
2021-09-27Hur många vitlöksklyftor ska det vara i såsen?
Malin
2021-08-20Hej Malin! Det ska vara 4 st vitlöksklyftor i såsen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-20Lägg till lite socker i marinaden och gör en sås på creme fraiche, basilika, citronsaft, socker, salt och peppar istället för receptets sås. Då är det 5 stjärnor!
Sofia
2021-03-22