Basilikakyckling med rostad vitlöksås
![Basilikakyckling med rostad vitlöksås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_102762/cf_259/basilikakyckling_med_rostad_vitloksas.jpg)
Ett höjdarrecept som fungerar perfekt till vardags! De ugnsstekta kycklingfiléerna får utsökt smak av superb marinad. Avnjuts tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och smakrik vitlökssås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
![Basilikakyckling med rostad vitlöksås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_102762/cf_259/basilikakyckling_med_rostad_vitloksas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor (till vitlökssåsen)
65 g babyspenat
Basilikamarinad
1/2 citron
1 rödlök
1/2 kruka basilika
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Rostad vitlökssås
rostade vitlöksklyftor
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett19 g
Salt2.56 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste rätten!
Anna
2021-09-27Hur många vitlöksklyftor ska det vara i såsen?
Malin
2021-08-20Hej Malin! Det ska vara 4 st vitlöksklyftor i såsen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-20Lägg till lite socker i marinaden och gör en sås på creme fraiche, basilika, citronsaft, socker, salt och peppar istället för receptets sås. Då är det 5 stjärnor!
Sofia
2021-03-22