Kalvytterfilé med örter, pistage och kronärtskockssås
Den här kalvytterfilén med örter känns härligt lyxig och passar perfekt till nyår eller en annan kväll när du vill äta något extra gott. Servera ihop med sallad, polenta och kronärtskockssås.
Ingredienser
4 portioner
Polenta
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl polentagryn
1 dl nyriven parmesan
salt och peppar
1 msk olja
Kronärtskockssås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1/2 dl kronärtskockscrème
Kalvytterfilè
600 g kalvytterfilé
1 msk olja
2 dl hackade örter (t ex basilika, persilja och dragon)
1/2 dl pistagenötter
Till servering
babyspenat
kokta haricots verts (bönor)
delade körsbärstomater
dressing med citronsaft, olivolja och svartpeppar (se Tips)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör byta ut parmesanen.
Näringsvärdet är beräknat per person inkl serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Blanda enkelt ihop en dressing av citronsaft, olivolja och svartpeppar och servera till salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3279 KJ / 785 kCal
Fett47 g
Salt2.74 g
Kolhydrater38 g
Protein42 g
Kommentar
Skall det verkligen vara kalvytterfilé? Inte kalvinnerfilé för på bilden ser det ut som innerfilén? Den är mycket smalare och liknar fläskfilén. Medans ytterfilén är en stor fyrkantig klump med fettkappa?
Lily
2017-12-24Hej Lily! Vi har gjort med kalvytterfilé, men klart du kan prova med innerfilén om du vill. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-12