Kalvytterfilé med örter, pistage och kronärtskockssås
Den här kalvytterfilén med örter känns härligt lyxig och passar perfekt till nyår eller en annan kväll när du vill äta något extra gott. Servera ihop med sallad, polenta och kronärtskockssås.
Ingredienser
4 portioner
Polenta
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl polentagryn
1 dl nyriven parmesan
salt
peppar
1 msk olja
Kronärtskockssås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1/2 dl kronärtskockscrème
Kalvytterfilè
600 g kalvytterfilé
1 msk olja
2 dl hackade örter (t ex basilika, persilja och dragon)
1/2 dl pistagenötter
Till servering
babyspenat
kokta haricots verts (bönor)
delade körsbärstomater
dressing med citronsaft, olivolja och svartpeppar (se Tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per person inkl serveringsförslag.
Energi3279 KJ / 785 kCal
Fett47 g
Salt2.74 g
Kolhydrater38 g
Protein42 g
Kommentar
Skall det verkligen vara kalvytterfilé? Inte kalvinnerfilé för på bilden ser det ut som innerfilén? Den är mycket smalare och liknar fläskfilén. Medans ytterfilén är en stor fyrkantig klump med fettkappa?
Lily
2017-12-24Hej Lily! Vi har gjort med kalvytterfilé, men klart du kan prova med innerfilén om du vill. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-12