Basilikakyckling med couscous

Om du tycker att stekt kyckling ibland kan kännas tråkig så har vi här ett superbra tips att vända det. Du steker den nämligen med basilika och lite honung! Passar utmärkt ihop med couscous och tillbehör som gräddfil, oliver och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port couscous
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
salt
peppar
1 dl gröna oliver med pimiento
1/2 förp plommontomater (à 500 g, eller 3-4 tomater, för 4 port)
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
2 msk fryst basilika
1/2 msk flytande honung
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater67 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
11 stSkulle nog varit godare om man marinerade kycklingen först. Tycker ej det passade ihop med couscous. Tyvärr tyckte jag det var en smaklöst o tråkig rätt.
Anna
2 fryst basilika? 2 fryst vaddå? 😅
Cassandra
Hej Cassandra! 2 matskedar basilika ska det vara. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Vi gjorde pommes till, lite fredags gott. Får 5 stjärnor för hur enkelt och smakrikt de va
Caroline
Tyvärr ingen höjdare Couscous är ingen favorit direkt, ganska meningslös och utan smak.
Mikael
Trodde först inte på denna rätt men kombinationen av honung, basilika blev riktigt bra. Jag gjorde också en marinad till kycklingen.
Morgan
Köpte ICA couscous, följ instruktionerna ang portioner på förpackning med försiktighet. Det är STORA portioner. 4 portioner är mer som 8.
Marielle
Enkelt och uppskattat, ger femma baserat på relationen till smak /insats
Kristin
Mm blir väldigt god smak på kycklingen med honung och basilika!
Evelina
Detta recept var gott!
Christine
Väldigt gott, uppskattat av alla i familjen.
Jennie