Basilikagremolata
Vad är gremolata? En enkel och fräsch dressing eller örtolja med vitlök och citron, som traditionellt serveras till osso buco men som passar till det mesta – kött, fisk eller grönsaker. Här gör vi gremolatan med basilika istället för persilja!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
8 portioner
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl olivolja
1 tsk salt
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gremolatan är en smaksättare i Pastasallad med gremolata och salsiccia och Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi439 KJ / 105 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g
Kommentarer