Basilikagremolata

1
0
Basilikagremolata

Vad är gremolata? En enkel och fräsch dressing eller örtolja med vitlök och citron, som traditionellt serveras till osso buco men som passar till det mesta – kött, fisk eller grönsaker. Här gör vi gremolatan med basilika istället för persilja!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Basilikagremolata

Ingredienser

8 portioner
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl olivolja
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gremolatan är en smaksättare i Pastasallad med gremolata och salsiccia och Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 439 KJ / 105 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden