Basilikagremolata

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Basilikagremolata

Vad är gremolata? En enkel och fräsch dressing eller örtolja med vitlök och citron, som traditionellt serveras till osso buco men som passar till det mesta – kött, fisk eller grönsaker. Här gör vi gremolatan med basilika istället för persilja!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Basilikagremolata

Ingredienser

8 portioner
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl olivolja
1 tsk salt

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gremolatan är en smaksättare i Pastasallad med gremolata och salsiccia och Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi439 KJ / 105 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Pistagepesto
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatfylld strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviagremolata
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Trofie med pistagepesto och burrata
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och mozzarellaspett
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto på örtstjälkar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga