UNDER 15 MIN | Enkel

Basilikagremolata

Vad är gremolata? En enkel och fräsch dressing eller örtolja med vitlök och citron, som traditionellt serveras till osso buco men som passar till det mesta – kött, fisk eller grönsaker. Här gör vi gremolatan med basilika istället för persilja!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gremolatan är en smaksättare i Pastasallad med gremolata och salsiccia och Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

  1. Hacka basilikan. Skala och riv vitlöken.
  2. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa citronjuicen. Blanda alla ingredienser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 krukor basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 439 kJ / 105 kCal