UNDER 30 MIN | Enkel

Pastasallad med gremolata och salsiccia

Pastasallad är enkelt att svänga ihop med det som finns i kyl och skafferi. Här lagar vi en variant med stekt salsiccia, kronärtskockor, gremolata och babyspenat som vi toppar med rostade pinjenötter. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skiva och stek salsiccian. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Häll av och skär kronärtskockorna i mindre bitar.
  2. Blanda pastan med Basilikagremolatan, kronärtskockor, salsiccian och spenat. Toppa med nötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsiccian.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 4 port kokt pasta
  • 1/2 sats gremolata på basilika (se länk i steg 2)
  • ca 500 g färsk salsiccia
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 burk kronärtskockor i olja (à ca 200 g)
  • 65 g babyspenat