Basilikagratinerad torsk

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
7
Basilikagratinerad torsk

Basilika kan väl rädda nästan vilken rätt som helst? Inte för att kvällens torsk behöver räddas, men ni förstår vad vi menar. Torsken smaksätts även här med dijonsenap och riven ost, och ihop med ett fluffigt mos har ni nu en ny vardagsfavorit på middagsbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Basilikagratinerad torsk

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
600 g torskfilé
1/2 förp basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
250 g broccoli

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda smaker!

Jenny

2024-08-26

Så gott och enkelt!

Lena

2023-08-13

Fantastisk! Ökade smaksättningen!

Irene

2022-04-08

Näringsvärde per portion

Energi2366 KJ / 564 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Panerad torsk med broccoli och dillmajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad tacotorsk med potatismos
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor
Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad torsk med citronsås
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med Rhode Islandsås
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga