Basilikagratinerad torsk

14
5
Basilikagratinerad torsk

Basilika kan väl rädda nästan vilken rätt som helst? Inte för att kvällens torsk behöver räddas, men ni förstår vad vi menar. Torsken smaksätts även här med dijonsenap och riven ost, och ihop med ett fluffigt mos har ni nu en ny vardagsfavorit på middagsbordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Basilikagratinerad torsk

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
600 g torskfilé
1/2 förp basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
250 g broccoli

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och creme fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Irene

2022-04-08

Fantastisk! Ökade smaksättningen!

Camilla

2022-02-25

En favorit här hemma!

Erika

2021-09-30

Såå gott! Hela familjen älska de inkl. 4 åringen!

Näringsvärde per portion

Energi 2366 KJ / 564 kCal
Fett 22 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 48 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden