Basilikagratinerad torsk
Basilika kan väl rädda nästan vilken rätt som helst? Inte för att kvällens torsk behöver räddas, men ni förstår vad vi menar. Torsken smaksätts även här med dijonsenap och riven ost, och ihop med ett fluffigt mos har ni nu en ny vardagsfavorit på middagsbordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
600 g torskfilé
1/2 förp basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
1 msk ströbröd
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 564 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt goda smaker!
Jenny
2024-08-26Så gott och enkelt!
Lena
2023-08-13Fantastisk! Ökade smaksättningen!
Irene
2022-04-08