Cheddarrullar med gräslökssmetana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cheddarrullar med gräslökssmetana

Cheddarrullar med gräslökssmetana är god plockmat till minglet. Riven cheddarost strösslas på färsk smördeg och gräddas i ugn. Smetana blandas med gräslök och klickas på cheddarrullarna och till sist får härlig sälta av antingen rom eller anjovis på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen och fördela osten jämt på plattan. Rulla ihop från kortsidan och pensla skarven med äggula. Skär ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skär gräslöken fint (spara gärna några strån till garnering). Blanda gräslöken med smetana. Häll av spadet från ansjovisen.
  5. Lägg en klick smetana på cheddarrullarna. Toppa hälften med rom och hälften med ansjovis.

För alla

Läs ingrediensförteckningen på smördegen.
Gör äggfri: Pensla med vatten.
Gör glutenfri: Använd glutenfri smördeg alternativt gör din egen glutenfria smördeg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt smetana till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja). Byt cheddarosten till en mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 250 g färsk, kyld smördeg
  • 2 dl fint, riven cheddarost
  • 1 äggula
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl smetana
  • 1 förp ansjovisfilé (à 100 g)
  • 1 förp röd rom (à 80 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 671 kJ / 160 kCal