Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Rapsaioli

Rapsaioli är ett härligt krämigt tillbehör. Dijonsenap, vitlök och citron sätter fart på aiolin som passar till grillat kött och kyckling. Kan även med fördel serveras som dipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop äggula och dijonsenap i en skål.
  2. Vispa i kallpressad rapsolja, först droppvis och sedan i en fin stråle.
  3. Smaksätt med pressade vitlöksklyftor, färskpressad citronjuice, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer