Rapsaioli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rapsaioli

Rapsaioli är ett härligt krämigt tillbehör. Dijonsenap, vitlök och citron sätter fart på aiolin som passar till grillat kött och kyckling. Kan även med fördel serveras som dipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop äggula och dijonsenap i en skål.
  2. Vispa i kallpressad rapsolja, först droppvis och sedan i en fin stråle.
  3. Smaksätt med pressade vitlöksklyftor, färskpressad citronjuice, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan