Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtig coleslaw

Välj hej vilt bland färska örter i denna fräscha vitkålssallad med fänkål och morot. Här gör vi den på hemslagen majonnäs, men det går lika bra att använda färdig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen, använd gärna en osthyvel eller mandolin. Ansa och dela fänkålen. Skär bort mittstocken och skär resten i tunna strimlor. Skala och grovriv morötterna.
  2. Mixa äggulor, vinäger och salt med stavmixer eller i matberedare.
  3. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Rör ner matyoghurt och senap.
  4. Finhacka örterna. Tillsätt dem och citronskal i majonnäsen. Blanda de strimlade grönsakerna med örtmajonnäsen. Smaka ev av med mer salt. Servera gärna till Kryddiga kycklingspett i baguette.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt/gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt/gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Tips

Om du vill använda färdig majonnäs, beräkna 2 dl (för 4 port),

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 700 g vitkål
  • 2 fänkål
  • 2 morötter
  • 2 äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl plockade färska örter (t ex basilika, mynta, bladpersilja, koriander)
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt att smaka av med
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?