Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mormors ryska sill

Mormors ryska sill är en sillröra med rödbetor, smörgåsgurka och röd lök som passar ditt julbord som hand i handske. Sillröran blir krämig och håller ihop med hjälp av gräddfil. Sillfiléerna ger den härliga sältan till röran.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär filéerna i cm-breda bitar. Lägg sillen i en burk och strö lite socker mellan lagren (gäller islandssill). Skaka burken lätt och låt stå i kylskåpet över natten.
  2. Skär rödbetor och gurka i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Blanda alla ingredienser med gräddfil (spara ev lite till garnering). Vänd ner sillen eller servera röran på sillen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten. Garnera gärna uppläggningen med finhackad rödbeta, smörgåsgurka och rödlök

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 filéer fet salt islandssill från tunna eller urvattnad inläggningssill (6 filéer salt sill motsvarar 2 burkar urvattnad inläggningssill à 420 g)
  • strösocker
  • ca 300 g inlagda rödbetor
  • 300 g smörgåsgurka eller ättiksgurka
  • 2 rödlökar
  • 3 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan