Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Estnisk rödbetssallad

Estnisk rödbetssallad är en variant på klassisk rödbetssallad för dig som vill ha lite omväxling på julbordet. Gör en sallad på rödbetor, potatis, äpple och smörgåsgurka och blanda med en dressing av crème fraiche, salt, socker och senapspulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka. Låt dem kallna. Skala rödbetorna, skär i små bitar.
  2. Skala och koka potatisen. Låt den kallna, skär i små bitar.
  3. Skär smörgåsgurkan i små bitar. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Blanda allt i en skål.
  4. Dressing: Rör samman senapspulver, strösocker och varmt vatten. Låt stå 15 minuter. Tillsätt crème fraiche.
  5. Blanda med rödbetssalladen och låt stå en stund före servering.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i senapspulvret.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör Laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 10
Sallad
  • 2 stora färska rödbetor eller dubbelt så många små
  • 3 medelstora potatisar
  • 100 g smörgåsgurka
  • 1 stort rött äpple
Dressing
  • 1 1/2 tsk senapspulver
  • 1 1/2 tsk strösocker
  • 1 1/2 msk varmt vatten
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?