Citron- och chilikyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citron- och chilikyckling

Denna härliga kyckling har en perfekt konstrast mellan syrligt och hett. Marinera kycklingen i chili och citron och grilla den sedan hel på grillen eller i ugnen. Servera din varma, mumsiga kyckling direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med citronjuice + skal och olja.
  2. Lägg kycklingen med bröstsidan nedåt. Klipp loss ryggbenet, vänd sedan kycklingen och klipp ev bort vingspetsarna.
  3. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i oljan och knyt ihop. Massera in kycklingen med oljan. Låt marinera minst 1 timme i kylen.
  4. Ta ut kycklingen ur påsen, vik ut den och krydda med salt. Grilla utfläkt på svag värme ca 50 minuter under lock. Vänd kycklingen flera gånger under grillningen.
  5. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Eller tillaga kycklingen i en ugnssäker form ca 45 minuter i ugnen, 175°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda chilifrukter t ex spansk peppar
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 hel kyckling (à ca 1,2 kg)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan