Chilihet tomatsås med tofu
I denna chiliheta tomatsås med tofu bjuds mycket smak för en relativt liten insats i köket. Servera med gryn efter egen smak och du har en perfekt vardagsmiddag. Vill du byta ut proteinet är lax ett utmärkt alternativ till tofun.
Ingredienser
4 portioner
400 g naturell tofu
2 - 3 msk citronsaft
1 gul lök
rapsolja (till stekning)
400 g krossade tomater
2 dl växtbaserad crème fraiche med paprika och chili
salt
peppar
ev 1 hackad röd spansk peppar
Till servering
kokt matkorn, kvarngryn, matvete eller mathavre
färsk basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i den växtbaserade fraichen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Recept och bild i samarbete med Planti.
Gör så här
Tips
Byt tofu mot 500 g lax (för 4 port). Skär laxen i bitar och pressa över citronsaften. Krydda med salt och peppar. Tillsätt laxen i de krossade tomaterna och den smaksatta fraichen. Låt sjuda i 5-10 minuter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kanske använde fel matvete etc. Men ej gott
Jesper
2020-02-04