Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Banankaka med mango och passionssås

Banankaka med mango och passionssås är en kaka man sent glömmer! Fyllig och saftig banankaka serverad med en himmelskt god och fruktig sås. Lägg gärna till en klick vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banankaka: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en rund bakform (ca 24 cm i diameter för 10 port).
  3. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Tillsätt mjölblandningen i smeten.
  5. Skala och mosa bananerna. Rör ner bananerna och kaffet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  8. Låt kakan stå kvar några minuter i formen innan den stjälps upp.
  9. Mango- och passionssås: Tina mangon och mixa den med vatten och florsocker till en sås. Dela och gröp ur passionsfrukten och blanda i den. Smaksätt med pressad limesaft.
  10. Servera banankakan med mango- och passionssåsen.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Banankaka
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 bananer
  • 1/2 dl kallt kaffe
Mango- och passionssås
  • 250 g djupfryst mango
  • 4 msk vatten
  • 2 msk florsocker
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan