Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

En dessert som heter duga! Mörk chokladcrème blandas med vit chokladcrème i ett portionsglas, och toppas med blandade bär och en knäckig jordnötskrokant. En både vacker och lyxig efterrätt, som kommer imponera på gästerna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladcrème: Hacka chokladen var för sig och lägg i varsin bunke.
  2. Koka upp all grädde och fördela i respektive bunke under omrörning till en jämn smet. Ställ kallt några timmar (eller över natten).
  3. Rör försiktigt (vispa inte) den mörka med en sked tills smeten tjocknar. Vispa den vita moussen tjock med elvisp.
  4. Lägg crèmen i varsin spritspåse och varva den i portionsglas.
  5. Krokant: Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då. Vänd ner nötterna och koka under omrörning tills sockret löst sig. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka krokanten.
  6. Till servering: Lägg bären på crèmen och strö på krokanten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk och vit choklad. Välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
Mörk chokladcrème
  • 100 g mörk blockchoklad (55% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
Vit chokladcrème
  • 75 g vit blockchoklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Krokant
  • 25 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl saltade jordnötter (1 1/2 dl motsvarar 100 g )
Till servering
  • 2 dl blandade bär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3456 kJ / 848 kCal