Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär
En dessert som heter duga! Mörk chokladcrème blandas med vit chokladcrème i ett portionsglas, och toppas med blandade bär och en knäckig jordnötskrokant. En både vacker och lyxig efterrätt, som kommer imponera på gästerna!
Ingredienser
4 portioner
Mörk chokladcrème
100 g mörk blockchoklad (55% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
Vit chokladcrème
75 g vit blockchoklad
1 1/2 dl vispgrädde
Krokant
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl saltade jordnötter (1 1/2 dl motsvarar 100 g )
Till servering
2 dl blandade bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3456 KJ / 848 kCal
Fett67 g
Salt0.4 g
Kolhydrater49 g
Protein12 g
Kommentarer
Kan man förbereda krämerna dag 1, lägga upp krämerna i portionsglasen dagen 2 och servera dag 3 eller är det risk att det blir dåligt då?
Lina
2022-10-26Kan jag göra den färdig o låta stå i kylen några timmar innan servering eller?
Ulrika
2020-04-16Hej Ulrika! Absolut! Du kan till och med förbereda både crèmen och krokanten dagen innan. Vänta med att dekorera med krokanten och bären till precis innan servering. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-17Hej Camilla! Det tar väldigt lång tid för socker att smälta om man inte har tillräckligt hög värme så det var nog det som var felet. Lycka till med högre värme nästa gång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-03