Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

137
5
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

En dessert som heter duga! Mörk chokladcrème blandas med vit chokladcrème i ett portionsglas, och toppas med blandade bär och en knäckig jordnötskrokant. En både vacker och lyxig efterrätt, som kommer imponera på gästerna!

Skriv ut
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

Ingredienser

4 portioner

Mörk chokladcrème

100 g mörk blockchoklad (55% kakaohalt)
2 dl vispgrädde

Vit chokladcrème

75 g vit blockchoklad
1 1/2 dl vispgrädde

Krokant

25 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl saltade jordnötter (1 1/2 dl motsvarar 100 g )

Till servering

2 dl blandade bär

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk och vit choklad. Välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

137

Kommentarer

Ulrika

2020-04-16

Kan jag göra den färdig o låta stå i kylen några timmar innan servering eller?

Redaktionen ICAse

2020-04-17

Hej Ulrika! Absolut! Du kan till och med förbereda både crèmen och krokanten dagen innan. Vänta med att dekorera med krokanten och bären till precis innan servering. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2017-01-03

Hej Camilla! Det tar väldigt lång tid för socker att smälta om man inte har tillräckligt hög värme så det var nog det som var felet. Lycka till med högre värme nästa gång. Hälsningar Michelle

Camilla

2016-12-31

Säkert jättegott men måste nog gjort nåt fel när jag smälte smör och socker och skulle göra krokanten. Sockret smälte ju aldrig ...är det nån som vet vad jag gjorde fel?

Näringsvärde per portion

Energi 3456 KJ / 848 kCal
Fett 67 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 49 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept