Balsamicostekt kyckling med basilikastomp

Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Balsamicostekt kyckling med basilikastomp

En läcker och väldoftande kycklingrätt i ett flertal härliga färger. Stek först kycklingen i balsamicon och avsluta sedan i ugnen. Det ger dig gott om tid att fixa till den smaskiga basilikastompen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Balsamicostekt kyckling med basilikastomp

Ingredienser

4 portioner
900 g möjlig potatis
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1 tsk olja
1 dl + 1 tsk balsamicovinäger
1 kruka basilika
2 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
1/2 msk olivolja

Gör så här

00:02:00
00:02:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Enkelt att tillaga och gott. Bra vardagsmat som ändå känns lite lyxig tack vare kryddorna.

    Maria

  • Menas enkel balsamvinäger? Inte crema di balsamico?

    Denise

    Hej Denise! Precis, vanlig balsamvinäger är det vi menar i detta receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Den godaste kycklingen jag har smakat på länge. Träffade på den på en provsmakning på ICA Maxi. Potatisen har jag inte smakat, eftersom jag går på en diet där jag inte äter potatis. Men kycklingen rekommenderar jag skarpt!! Så saftig och god, även när den varit fryst. Och så enkel!

    Lena

Näringsvärde per portion

Energi1791 KJ / 430 kCal
Fett10.8 g
Kolhydrater43.9 g
Protein35.1 g

Testa liknande recept

  • Saltimbocca på kyckling
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pestobakad torsk med fetaost
    Betyg 2.9 av 5.203 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad