Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Här kokas en ”sirap” på balsamicovinäger. Sötman i sirapen gifter sig väl med sältan i osten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Ingredienser

4 portioner
4 port lax
900 g fast potatis
salt
peppar
100 g chèvre
1 dl pumpafrön
125 g körsbärstomater
2 plommontomater
1 rödlök
1 kruka basilika
1 dl balsamicovinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2867 KJ / 686 kCal
Fett35.7 g
Kolhydrater48 g
Protein39.8 g

Testa liknande recept

Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud på rotselleri
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chèvrelax med örter
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spenatlasagne med chèvre
Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga