Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

4
0
Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Här kokas en ”sirap” på balsamicovinäger. Sötman i sirapen gifter sig väl med sältan i osten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Ingredienser

4 portioner
4 port lax
900 g fast potatis
salt och peppar
100 g chèvre
1 dl pumpafrön
125 g körsbärstomater
2 plommontomater
1 rödlök
1 kruka basilika
1 dl balsamicovinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2867 KJ / 686 kCal
Fett 35.7 g
Kolhydrater 48 g
Protein 39.8 g
Läs mer om näringsvärden