Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Här kokas en ”sirap” på balsamicovinäger. Sötman i sirapen gifter sig väl med sältan i osten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Ingredienser

4 portioner
4   port lax
900 g  fast potatis
salt och peppar
100 g  chèvre
1 dl  pumpafrön
125 g  körsbärstomater
2   plommontomater
1   rödlök
1   kruka basilika
1 dl  balsamicovinäger
1 msk  strösocker
1 tsk  majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2867 KJ / 686 kCal
Fett35.7 g
Kolhydrater48 g
Protein39.8 g

Testa liknande recept

Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud på rotselleri
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chèvrelax med örter
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga