Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap
![Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63545/cf_259/chèvregratinerad_lax_med_tomatsallad_och_balsamicosirap.jpg)
Här kokas en ”sirap” på balsamicovinäger. Sötman i sirapen gifter sig väl med sältan i osten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
![Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63545/cf_259/chèvregratinerad_lax_med_tomatsallad_och_balsamicosirap.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port lax
900 g fast potatis
salt och peppar
100 g chèvre
1 dl pumpafrön
125 g körsbärstomater
2 plommontomater
1 rödlök
1 kruka basilika
1 dl balsamicovinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2867 KJ / 686 kCal
Fett35.7 g
Kolhydrater48 g
Protein39.8 g
Kommentarer