Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap

Här kokas en ”sirap” på balsamicovinäger. Sötman i sirapen gifter sig väl med sältan i osten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela osten i snitten på varje bit. Strö på pumpafröna och sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Skär tomaterna i skivor eller klyftor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomaterna, löken och grovt skuren basilika. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
  7. Koka upp vinäger och socker. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  8. Servera laxen med sallad, potatis och balsamicosirap.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port lax
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 100 g chèvre
  • 1 dl pumpafrön
  • 125 g körsbärstomater
  • 2 plommontomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2867 kJ / 686 kCal