Kycklingsandwich med höstens smaker

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kycklingsandwich med höstens smaker

Sandwich med stekt kycklingfilé, trattkantareller och stekt lök. Enkelt och gott! Bre färskost på toastbröd, t ex formfranska, och toppa med stekt kyckling kryddad med höstens smaker, svamp och lök. Lägg på en brödskiva och bygg ett lager till. Skär mackan tvärs över för en matig trekantssmörgås.

Kycklingsandwich med höstens smaker

Ingredienser

4 portioner
600 g  kycklingfilé med höstens smak
1 msk  olja
1/2 l  trattkantareller eller annan svamp (1/2 l motsvarar ca 150 g)
2 msk  smör eller margarin
flingsalt
peppar
2   rödlökar
1 msk  strösocker
2 msk  balsamicovinäger
1/2   kruka rosmarin
8   toastbröd
100 g  färskost
isbergssallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och använd mjölkfritt alternativ till färskosten, t ex sojabaserat.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2044 KJ / 490 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater33.7 g
Protein41.9 g

Testa liknande recept

Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampkryddad fläskschnitzel i tomatsås med pasta
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga