Kycklingsandwich med höstens smaker

2
0
Kycklingsandwich med höstens smaker

Sandwich med stekt kycklingfilé, trattkantareller och stekt lök. Enkelt och gott! Bre färskost på toastbröd, t ex formfranska, och toppa med stekt kyckling kryddad med höstens smaker, svamp och lök. Lägg på en brödskiva och bygg ett lager till. Skär mackan tvärs över för en matig trekantssmörgås.

Kycklingsandwich med höstens smaker

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé med höstens smak
1 msk olja
1/2 l trattkantareller eller annan svamp (1/2 l motsvarar ca 150 g)
2 msk smör eller margarin
flingsalt
peppar
2 rödlökar
1 msk strösocker
2 msk balsamicovinäger
1/2 kruka rosmarin
8 toastbröd
100 g färskost
isbergssallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och använd mjölkfritt alternativ till färskosten, t ex sojabaserat.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2044 KJ / 490 kCal
Fett 197 g
Kolhydrater 337 g
Protein 419 g
Läs mer om näringsvärden