Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingsandwich med höstens smaker

Sandwich med stekt kycklingfilé, trattkantareller och stekt lök. Enkelt och gott! Bre färskost på toastbröd, t ex formfranska, och toppa med stekt kyckling kryddad med höstens smaker, svamp och lök. Lägg på en brödskiva och bygg ett lager till. Skär mackan tvärs över för en matig trekantssmörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingen i en stekpanna i oljan ca 8 minuter på medelhög värme.
  2. Stek trattkantarellerna i hälften av matfettet. Krydda med salt och peppar. Lägg svampfräset på en tallrik.
  3. Skala och skiva lökarna. Stek dem gyllene i resten av matfettet, socker och vinäger. Hacka rosmarinen och blanda ner den.
  4. Kantskär brödet och bred på färskosten. Lägg på sallat, kyckling, lök och svamp. Lägg på en brödskiva. Lägg ytterligare ett lager med fyllning. Toppa med en brödskiva. Dela smörgåsen diagonalt och stoppa en träpinne eller en kvist rosmarin igenom.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och använd mjölkfritt alternativ till färskosten, t ex sojabaserat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé med höstens smak
  • 1 msk olja
  • 1/2 l trattkantareller eller annan svamp (1/2 l motsvarar ca 150 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 rödlökar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 8 toastbröd
  • 100 g färskost
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2044 kJ / 490 kCal