Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakpotatis med laxröra

Festliga och goda bakpotatisar med laxröra som du till stor del kan tillaga i förväg. Laxröran består bland annat av smakrik kallrökt lax, äpplen, minifraiche och kapris.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 50-60 minuter. Låt vila en kort stund.
  3. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en handdduk så bränner du inte fingrarna.
  4. Blanda en sås av minifraiche, senap och kapris.
  5. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små tärningar. Skär laxen i tunna strimlor.
  6. Blanda ner äpple och lax i såsen. Tillsätt gräslök och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i bakpotatisarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd Sour Supreme (innehåller soja) eller krämig tofu i stället för minifraiche.

Tips

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 4 dl minifraiche
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 2 syrliga äpplen
  • 200 g kallrökt lax
  • 4 msk hackad gräslök
  • ca 2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden