Bakpotatis med laxröra
Festliga och goda bakpotatisar med laxröra som du till stor del kan tillaga i förväg. Laxröran består bland annat av smakrik kallrökt lax, äpple, crème fraiche och kapris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar
2 msk kapris
4 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 syrlig äpple
200 g kallrökt lax
4 msk hackad gräslök
ca 2 msk riven pepparrot
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1754 KJ / 419 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater39 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
lätt att tillaga med bra ingredienser och god
Siw
2016-08-20Enkelt och snabbt då röran går att göra i förväg och potatisarna sköter sig själva. Bytte ut äpplen mot röd lök pga allergi och fick "med beröm godkänt" av sambon som åt med stor aptit! Två frågor till provköket: 1) Vad kan man använda som alternativ till äpplen för den allergiske? 2) Vad heter den nya äppelsorten som ska vara allergivänlig? Finns den på ICA nu?
Martina
2005-11-03