Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré

Matig macka med grillad karré och en fransk röra på tomat och rödlök. Grilla köttet helt, och koka samtidigt ihop röran av tomater, lök, zucchini, oliver, olja och vitlök i en kastrull. Servera den grillade karrén med röran på grillade skivor lantbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Röra: Skala lökarna, skär dem och tomaterna i klyftor. Dela zucchinen på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär den i tärningar. Plocka och hacka rosmarinen fint. Lägg allt i en kastrull och häll över olivoljan. Pressa i vitlöken och blanda ner oliverna. Ställ kastrullen på grillen och låt det småkoka ca 20 minuter Rör om då och då. Grilla samtidigt karrén.
  2. Karré: Pressa vitlöken i oljan och rör om. Salta och peppra karrén.
  3. Grilla karrén runt om tills innertemperaturen är 80°C. Pensla den med vitlöksoljan. Låt den sedan vila ca 10 minuter.
  4. Grilla bröden. Riv mozzarellan i bitar. Skiva karrén.
  5. Toppa bröden med röran, mozzarellan och den skivade karrén.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ, t.ex. tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • 2 mozzarella (à 125 g)
Tomat- och lökröra
  • 2 rödlökar
  • 6 plommontomater
  • 300 g zucchini
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kalamataoliver
Karré
  • 800 g långskuren karré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3752 kJ / 896 kCal