Bakad risotto med salami

En risotto som lagar sig själv i ugnen – hur smidigt som helst! Den ugnsbakade risotton täcks av ett lager fänkålssalami som ger härlig sälta. Salamirisotton toppas slutligen med parmesan och färsk timjan efter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
2 bananschalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
25 g smör
8 - 9 dl kokhett vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl avorioris
1/2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 krm salt
2 krm svartpeppar
8 - 10 tunna skivor salami med fänkål
Till servering
riven parmesan
färsk timjan
olivolja
Gör så här
00:02:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 544 kCal
Fett21 g
Salt2.06 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stHur mycket behöver kastrullen rymma för att den ska räcka till när rätten är färdig?
Anita
Hej Anita! En kastrull på 2 liter räcker med den är bra om den är lite vidare i modellen. En gjutjärnsgryta som på bilden passar perfekt! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
alldeles för mycket vätska. soppa efter 30 min i ugnen
Niclas
En favorit som gjorts många gånger här hemma. Går att minska mängden vatten dock.
Johan