Kålrabbisallad med äpple och getost
Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
800 g kålrabbi
1 grönt syrligt äpple
3 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt (10%)
250 g getost (av chevrétyp)
1 påse mâchesallad (à 65 g)
1 msk torkade tranbär
1/2 dl rostade solrosfrön
Till servering
ev 250 g varmrökt fisk (t ex makrill)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer