Kålrabbisallad med äpple och getost

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kålrabbisallad med äpple och getost

Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Kålrabbisallad med äpple och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g kålrabbi
1 grönt syrligt äpple
3 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt (10%)
250 g getost (av chevrétyp)
1 påse mâchesallad (à 65 g)
1 msk torkade tranbär
1/2 dl rostade solrosfrön

Till servering

ev 250 g varmrökt fisk (t ex makrill)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing
Betyg 3.3 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad