Kålrabbisallad med äpple och getost

17
0
Kålrabbisallad med äpple och getost

Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Kålrabbisallad med äpple och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g kålrabbi
1 grönt syrligt äpple
3 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt (10%)
250 g getost (av chevrétyp)
1 påse mâchesallad (à 65 g)
1 msk torkade tranbär
1/2 dl rostade solrosfrön

Till servering

ev 250 g varmrökt fisk (t ex makrill)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getosten mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer