Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kålrabbisallad med äpple och getost

Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrabbin. Skär först i 2–3 mm tjocka skivor och sedan i tunna stavar. Dela, kärna ur och skär äpplet på samma sätt.
  2. Blanda detta med olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Låt stå och dra ca 15 minuter.
  3. Blanda yoghurten med hälften av getosten. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner mâchesalladen i kålrabbi- och äppelblandningen. Lägg upp på ett fat.
  5. Fördela bitar av getosten på. Strö över tranbär och solrosfrön.
  6. Till servering: Servera getostyoghurten och ev makrillen vid sidan av.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getosten mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kålrabbi
  • 1 grönt syrligt äpple
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 250 g getost (av chevrétyp)
  • 1 påse mâchesallad (à 65 g)
  • 1 msk torkade tranbär
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
Till servering
  • ev 250 g varmrökt fisk (t ex makrill)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?