Kålrabbisallad med äpple och getost

Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
0
Kålrabbisallad med äpple och getost

Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Kålrabbisallad med äpple och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g  kålrabbi
1   grönt syrligt äpple
3 msk  olivolja
2 tsk  äppelcidervinäger
1 tsk  flytande honung
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 dl  matyoghurt (10%)
250 g  getost (av chevrétyp)
1   påse mâchesallad (à 65 g)
1 msk  torkade tranbär
1/2 dl  rostade solrosfrön

Till servering

ev 250 g  varmrökt fisk (t ex makrill)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getosten mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga