Kålrabbisallad med äpple och getost

14
0
Kålrabbisallad med äpple och getost

Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Kålrabbisallad med äpple och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g
kålrabbi
1
grönt syrligt äpple
3 msk
olivolja
2 tsk
äppelcidervinäger
1 tsk
flytande honung
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 dl
matyoghurt (10%)
250 g
getost (av chevrétyp)
1
påse mâchesallad (à 65 g)
1 msk
torkade tranbär
1/2 dl
rostade solrosfrön

Till servering

ev 250 g
varmrökt fisk (t ex makrill)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getosten mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Testa liknande recept