Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter

Ugnsbakar du kålrabbin kommer den finns kålsmaken verkligen fram. Servera kålrabbin med picklad rödlök med smak av dragon tillsammans med krispiga valnötter samt ett gott potatismos.

Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Puré

900 g potatis
1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar

Kålrabbi

1 1/5 kg kålrabbi
4 msk olivolja

Rödlök

1 1/2 rödlök
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 kruka dragon
1 dl naturella valnötter
65 g mâchesallad

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det var jättegott!! Dragonpicklad rödlök var pricken över i-et tillsammans med crunchet från valnötterna. Mums!

    Ann

  • Väldigt gott med kålrabbi på det sättet, kommer definitivt göras om! Dock modifierade vi purén till lite godare potatismos ☺️

    Beatrice

Näringsvärde per portion

Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kålrabbisallad med äpple och getost
    Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med dragonkräm och rödbetor
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegonuggets med kålrabbisallad
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad