Bakad jordärtskockssallad

8
0
Bakad jordärtskockssallad

Jordärtskockorna behöver inte skalas, bara borstas. Blanda med svamp, ruccola och spenat eller mangold. Servera som ensamrätt eller med några skivor lufttorkad skinka eller en bit stekt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Bakad jordärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g jordärtskockor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
1/2 kruka timjan
200 g lagrad prästost
150 g gröna blad, t ex rucola, spenat eller mangoldskott
1 dl rostade pumpakärnor
1 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2327 KJ / 556 kCal
Fett 31 g
Salt 233 g
Kolhydrater 39 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden