Bakad jordärtskockssallad

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Bakad jordärtskockssallad

Jordärtskockorna behöver inte skalas, bara borstas. Blanda med svamp, ruccola och spenat eller mangold. Servera som ensamrätt eller med några skivor lufttorkad skinka eller en bit stekt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Bakad jordärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  jordärtskockor
2   rödlökar
2   vitlöksklyftor
250 g  skogschampinjoner
1/2   kruka timjan
200 g  lagrad prästost
150 g  gröna blad, t ex rucola, spenat eller mangoldskott
1 dl  rostade pumpakärnor
1 msk  vit balsamvinäger
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett31 g
Salt2.33 g
Kolhydrater39 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstekta kotletter med stuvade jordärtskockor
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga