Bakad jordärtskockssallad
Jordärtskockorna behöver inte skalas, bara borstas. Blanda med svamp, ruccola och spenat eller mangold. Servera som ensamrätt eller med några skivor lufttorkad skinka eller en bit stekt fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g jordärtskockor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
1/2 kruka timjan
200 g lagrad prästost
150 g gröna blad, t ex rucola, spenat eller mangoldskott
1 dl rostade pumpakärnor
1 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett31 g
Salt2.33 g
Kolhydrater39 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer