Bakad jordärtskockssallad

Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bakad jordärtskockssallad

Jordärtskockorna behöver inte skalas, bara borstas. Blanda med svamp, ruccola och spenat eller mangold. Servera som ensamrätt eller med några skivor lufttorkad skinka eller en bit stekt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Bakad jordärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g jordärtskockor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
1/2 kruka timjan
200 g lagrad prästost
150 g gröna blad, t ex rucola, spenat eller mangoldskott
1 dl rostade pumpakärnor
1 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett31 g
Salt2.33 g
Kolhydrater39 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad