Baconpasta med spenat
En enkel, men så god pastarätt står på kvällens meny. Köp klippt bacon så sparar du lite tid, och stek det ihop med den hackade löken. Fräset får sedan blandas med spenatstuvningen innan det äts ihop med krullig radiatoripasta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2024
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 förp tärnat bacon (à 140 g)
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna radiatori)
200 g färsk spenat
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 plommontomater
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Pressa i en vitlöksklyfta i spenaten när du fräser den och smaksätt gärna såsen med 1 tsk torkad timjan och/eller 2 tsk dijonsenap (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra vardagsmat
Karin
2024-03-13Snabbt och supergott
Kerstin
2024-03-12Gott och bra
Ingela
2023-09-19