Baconpasta med spenat
En enkel, men så god pastarätt står på kvällens meny. Köp klippt bacon så sparar du lite tid, och stek det ihop med den hackade löken. Fräset får sedan blandas med spenatstuvningen innan det äts ihop med krullig radiatoripasta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2024
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 förp tärnat bacon (à 140 g)
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna radiatori)
200 g färsk spenat
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 plommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja, smakade fan kartong. Bladspenaten gjorde så man fick en metallisk smak i munnen också. Kommer aldrig laga igen.
Christian
2024-06-06Enkelt och helt ok. Krydda extra och lägg till Parmesan
Mikael
2024-06-02Ok vardagsrätt att få i matkasse men det krävdes kryddor som timjan, chili flakes och kycklingfond för att det skulle smaka lite mer.
Frida
2024-05-29