Bacon- och kycklingsås med linguini
En gräddig pasta funkar jämt! Här steks bacon och kyckling gyllenbruna innan matlagningsgrädde och kycklingbuljong gör dem sällskap i pannan. Grytan äts ihop med linguini. Servera tomatbitar till, och du har middagen serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
300 g strimlad kyckling
280 g klippt bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 port pasta (gärna linguini)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
1 msk olja
1 kycklingbuljongtärning
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3021 KJ / 722 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte goda recept
Maria
2023-07-08Jättegott. Lite mindre bacon och lite röd paprika i gjorde susen.
Bertil
2022-10-05Alldeles för salt, gick knappt att ära, Riktigt illa. Hade i mer grädde för att rädda upp den men det hjälpte inte. Gör om receptet, ha mer kyckling och mindre bacon.
Hanny
2021-03-12