UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med bacon- och ostsås

Pasta med bacon- och ostsås är en riktig klassiker. Eftersom allt i denna rätt är färdigskuret när den ska ätas tycker vi du borde ta tillfället i akt att äta den med sked. Då fångar du upp den goda såsen och får en perfekt komponerad tugga varje gång.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär baconet i bitar. Skala och hacka eller skiva löken. Stek den och baconet i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt skinkan.
  3. Blanda mjölken och majsstärkelsen och rör ner i stekpannan. Krydda med peppar och låt koka någon minut. Rör i osten och låt den smälta.
  4. Skär tomaterna i bitar. Ansa och skiva salladslöken tunt. Blanda tomaterna och löken.
  5. Servera pastan med såsen och tomatsalladen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Blanda tomatsalladen med lite olja och rödvinsvinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fusilli fiberpasta)
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • peppar
  • 1 dl riven prästost
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2335 kJ / 557 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept