Pasta med bacon och persilja

10
1
Pasta med bacon och persilja

När man vill slänga ihop någonting snabbt är denna pasta med bacon och persilja den perfekta rätten. Gemellipastan passar utmärkt ihop med den krämiga baconsåsen som får smak av två sorters lök, vitlök och rödlök, samt chilisås och hackad persilja. En utmärkt vardagsmat helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018

Pasta med bacon och persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gemelli)
1/2
påse fryst grönmix (à 500 g)
1
rödlök
2
förp klippt bacon (à 140 g)
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
chilisås
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Sandra

10/22/2018

Gott och enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 2758 KJ / 660 kCal
Fett 34 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 63 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept