Pasta med bacon och persilja
När man vill slänga ihop någonting snabbt är denna pasta med bacon och persilja den perfekta rätten. Gemellipastan passar utmärkt ihop med den krämiga baconsåsen som får smak av två sorters lök, vitlök och rödlök, samt chilisås och hackad persilja. En utmärkt vardagsmat helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
1 rödlök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2758 KJ / 660 kCal
Fett34 g
Salt1.92 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite smaklöst, hade i 1 till vitlök och mycket mer chilisås
Emelie
2021-07-25Gott och enkelt!
Sandra
2018-10-22