Baconpasta med grönkål
Rökig bacon och grönkål passar utmärkt ihop. Och i en pasta får de verkligen komma till sin rätt. Inga krusiduller är det att laga heller, det mesta fräses i stekpannan och får sjuda med grädde och mjölkblandning. Under tiden kokas pasta och skärs upp paprika. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
4 port pasta (gärna gnocchi)
125 g hackad färsk grönkål
1 tsk olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3302 KJ / 789 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater86 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För att minska fetthalten använder jag kalkonbacon och maträtt (Matlagningsgrädde 4%) istället. Blir himla himla gott!
Andrea
2021-12-15Så gott!
Titti
2021-11-06